Известие

Collapse
No announcement yet.

Новата ми кола Alfa 147 1,9 JTD и българските пътища!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Новата ми кола Alfa 147 1,9 JTD и българските пътища!

Здравейте.
    Преди 2 дни се сдобих с един наистина красив автомобил, Alfa 147 1,9 JTD. Колата е произведена 2003 година, на 55 000 км. е, внесена от Швейцария и с чип слаган в Бг.
    До сега не бях карал кола, която толкова да ми допадне! Избора направих и след като прочетох доста неща за модела в този форум.
    Но ... не успях дори и ден да и се порадвам. Вчера я оставих на приятелката ми, която е доста добър шофьор и тя минавайки по едни павирани улички в Бургас изкърти картера ... Виновна е една бабуна от павета, която явно се е оказала доста висока за италиянката. Просто нямам думи. Първата ми мисъл беше, че ще съдя общината, защото уж не живеем вече в някаква измислена страна, където в центъра на голям град може да се случи подобно нещо!
    Предполагам разбирате как се чувствам. Притесненията ми са свързани най-вече със щетите по двигателя. Колата е минала 50 м. преди да се разбере, че има проблем. Това разстояние е изминато много бавно, без никакви обороти и двигателя е бил изключен веднага след като бордовия компютър е алармирал, че маслото е малко. Въпреки това бих искал съвет какво трябва да се погледне по двигателя. Нов картер е ясно, но освен това предполагам турбината не се е чувствала много комфортно без масло. Колата е с пълно каско и не очаквам проблеми от застрахователя за поемане разходите по щетите. Точно заради това ми се иска да зная къде и какво трябва да се погледне за да се смени евентуално, а не да създаде проблеми след 4 или 5 хиляди км. Предварително ви благодаря за съветите!
    VW Golf V, 2.0 TDI

Много неприятна случка, дано се разминеш без сериозни проблеми. Слагай новия картер,наливай маслото и си ти. Ако турбината не просвири добре щом е минала само 50 метра може и да си късметлия.А що се отнася до общината съди ги, ще спечелиш ако си оведомил органите и са ти написали протокол.Успех
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Имам протокол от КАТ като вътре пише, че всичко е причинено от пътната настилка. Там всяка седмица има подобен инцидент!
      VW Golf V, 2.0 TDI

Comment

ако е карала бавно се предполага че и турбината не е въртяла...така че там може да ти е провървяло..
        Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
        Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

Първоначално публикувано от veloceraptor
          Имам протокол от КАТ като вътре пише, че всичко е причинено от пътната настилка. Там всяка седмица има подобен инцидент!
          Ходи и за каското. Би трябвало да ти го платят, а за 50м ми си струва много малко за да има щети, но знае ли човек.

Късмет и красавицата да излиза от бокса
          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
          Opel Astra J GTC

Comment

Компютърът би трябвало да изключи двигателя веднага, щом е спаднало налягането на маслото, така че едва ли ще има проблем с двигателя. Дано е така!
            2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от georgyg
              Първоначално публикувано от veloceraptor
              Ходи и за каското. Би трябвало да ти го платят, а за 50м ми си струва много малко за да има щети, но знае ли човек.

Късмет и красавицата да излиза от бокса
              На мен ми платиха всичко без протокол даже
              BMW 330 D 280h.p600nm by TST Bmw 725 Toyota Yaris T.Sport ex Alfa Romeo 145 2.0 16v Turbo 200hp Suzuki Burgman 400 Malossi kit

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay
                Компютърът би трябвало да изключи двигателя веднага, щом е спаднало налягането на маслото, така че едва ли ще има проблем с двигателя. Дано е така!
                Няма такъв филм
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Има, има,....в раздела научна фантастика.

Обикновенно след удар следиш да не светне някоя лампа и то много внимателно!

Comment

Колата е оправена във "фирмения" сервиз на Алфа в Бургас. Или по-точно този, с който работи моя застраховател. Не платих нищо, застрахователя директно плаща на сервиза. За сега всичко е ок, колата си върви както преди, турбото не се чува ... Да се надяваме, че така ще е и за напред! Въпреки това при следващото ми пътуване до Сф ще мина през Ванто Трейд за диагностика, та да видим ... В тоя "фирмен" сервиз тук нямаха такова чудо като диагностичен компютър!
                    VW Golf V, 2.0 TDI

Comment

Working...
                    X